BUS PLUS bahatost

Da se odmah razumemo, potpuno sam protiv „švercovanja“ u gradskom prevozu! Mislim, šta to znači:

Hoću da koristim prevoz al’ neću da ga platim?

Kao da je prevoz socijalna kategorija? Imaš novca da platiš kartu, voziš se. Nemaš novca – idi peške, biciklom, čime god! Praktično, oni koji plaćaju prevoz su „ovce“, a ovi koji se „švercuju“ su pametni! Stvarno nije u redu.

E sad, kako naterati ljude da plaćaju prevoz? Nažalost, budući da u ovoj državi i ovaj narod nema kolektivnu svest, a da ne pričamo o kolektivnoj odgovornosti, mora se pribegavati zakonima. Hmmm, opet problem, u ovoj državi ima puno zakona, koji uređuju razne sfere društvenog ponašanja, ali se ne primenjuju!? Neverovatno zar ne?

BUS PLUS organizovao statične kontrole!

Autobusi prepuni putnika, većina bez klime, prljavi, sa unutrašnjim sagorevanjima (sav dim iz auspuha ulazi u autobus, pošto su auspusi misaona imenica u GSP-u)  i zadržavanje autobusa u stanici dok kontrola ne proveri karte! Ostali autobusi koji stignu na tu istu stanicu, čekaju dok oni ne stignu na red!! Posebna gužva u jutarnjim i popodnevnim špicevima!!!

Dakle, u ovoj državi se čeka na granici, čeka na naplati putarine, čeka u gradskom prevozu…isto kao i u Evropi, zar ne? Istina, u Evropi žive Evropljani, toleratni, odgovorni, itd.

Razumem da se pokušava podići nivo naplate karata u prevozu na maksimalan nivo. Razumem i da se pokušalo sa ovakvim pristupom, ali ljudi – NE IDE! Probali ste dve nedelje u vreme letnjih odmora i ne fukcioniše. Prestanite da terorišete narod više! Pa vi postojite zbog tih putnika, a ne oni zbog vas! Takvo bahato ponašanje prema putnicima prikazuje neviđeni neprofesionalizam i omalovažavanje tih istih putnika od kojih ostvarujete prihode, a sve zahvaljujući monopolu i nepostojanju zdrave konkurencije.

A da pokušate sa većim brojem mobilnih kontrola (neobeleženih) u pratnji jednog komunalnog policajca? Nema dovoljno ljudstva? A da konsultujete Nacionalnu službu za zapošljavanje?

 

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.