5 besplatnih korisnih alata

Toliko mi puta zahvali neki alat (mislim na softverski alat, aplikacija, programče…), ali ODMAH! I onda kreće nervozno kopanje po hard disku… „Tu je – nije?!“,  „Ih, nemam instalirano. Na kom mestu mi beše instalacija?“, „Auh, prastara verzija!“…

Da li znate da na Internetu možete pronaći gomilu besplatnih, korisnih „on-line“ alata? Evo nekih od njih:

7-PDF je nemački „on-line“ web portal putem kojeg bilo koji dokument možete pretvoriti u PDF. Ovaj sajt omogućava konvertovanje čak 84 vrste formata u PDF. Dakle, ne treba vam nikakva instalacija nekog PDF konvertora na Vašem računaru. Dovoljno je da posetite ovu adresu:

http://www.7-pdf.de/en/products/7-pdf-server/create-pdf-online


YouTUBE to MP3 converter je najjednostavniji besplatni „on-line“ konvertor YouTUBE video klipova u MP3. Sve što je potrebno, to je da na ovom sajtu u predviđeno mesto unesete (kopirate) kopletan URL željenog video klipa sa YouTUBE-a (npr. http://www.youtube.com/watch?v=AAjtlI6YjOw) i kliknete na dugme „Convert video“. Dobićete kvalitetan MP3 fajl minimalne bitrate 128 Kb/s, koji slobodno možete preuzeti na svoj računar. Posetite ovaj divan servis na adresi:

http://www.youtube-mp3.org


PRESLOVLJAVANJE je odličan „on-line“ konvertor tekstova iz latinice u ćirilicu ili iz ćirilice u latinicu. Čak nije ni potrebno da decidivno odredite koju vrstu konverzije hoćete, budući da postoji opcija „prepoznaj pismo“. Dakle, zalepite željeni tekst u predviđen prostor, a zatim kliknite na dugme „PRESLOVI“ i gotovo – vaš tekst će biti konvertovan.

http://www.preslovljavanje.com


FIX PICTURE još jedan je besplatan „on-line“ konvertor. Ovaj sajt namenjen je, kako njegovi autori tvrde, vlasnicima digitalnih foto-aparata, jer vrši konverziju fotografija u razne formate (JPG, GIF, TIFF, PNG, PDF…). Na ovom sajtu takođe možete promeniti veličinu fotografije, čak i primeniti određene efekte nad njima, itd. Nedostatak ovog sajta ne radi sa fotografijama čija veličina prelazi 3 Mb.

http://www.fixpicture.org


Grooveshark je sjajan „on-line“ mp3 sistem. Sličan je „YouTUBE“-u, samo što umesto video klipova radi sa MP3-ovima. Nije li to divno? Ne morate više da sa sobom vučete svoje omiljene MP3 playliste. Imajte ih „on-line“ svuda i na svakom mestu. Posetite ovaj sajt i sigurno ćete ga zabeležiti u svojim „bookmark“-ovima.

http://grooveshark.com

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.