Cloud Solution by Microsoft

Uvek mi je zadovoljstvo odazvati se pozivu na nekaka stručni ili manje stručni skup koji organizuje firma EXTREME (www.extreme.rs). Radi se o ekipi mladih ljudi punih elana, entuzijazma, ambicije i dozirane profesionalnosti. Takvih kompanija, a posebno informatičkih, malo je na ovom tržištu. Već dugi niz godina sarađujem sa ovom kompanijom i zaista uživam u toj saradnji. Stvorili smo, nekakav prijateljski odnos. Gotovo da jedni druge zovemo na Slavu.

O firmi Extreme

Firma Extreme je prisutna na domaćem IT tržištu 20 godina i u ovom trenutku poseduje najkompletniju ponudu softvera u Srbiji. U svom radu neguje veliku posvećenost potrebama krajnjeg klijenta, kao i stalnu spremnost na učenje i praćenje novih tehnologija i IT trendova, sa idejom da kroz saradnju sa klijentima i partnerima pomogne brži i lakši razvoj IT industrije u našoj zemlji. Za više informacija posetite www.extreme.rs.

Danas sam bio na mini-eventu koji je ova firma upriličila u renomiranom restoranu Dijagonala (Zaplet 2.0) u Skerlićevoj 6, Beograd. Tema: promocija novog načina licenciranja Microsoft proizvoda.

Mesečna pretplata na Microsoft Office 365

Dobro poznata Microsoft Cloud rešenja – Office 365, Azure i Dynamics CRM, koja omogućavaju korišćenje najnovijih verzija aplikacija bez potrebe za dodatnim ulaganjima u infrastrukturu, sada su dostupna i u okviru mesečne pretplate u Srbiji. Ovakav način nabavke je moguć samo kod Microsoft partnera koji imaju status Cloud Solution Provider.

Iz firme Extreme, jednog od Cloud Solution Providera u Srbiji, poručuju da je osim pomenute fleksibilnosti pri nabavci velika prednost ovog programa i podrška od strane odabranog lokalnog partnera. Na ovaj način korisnici dobijaju „jednu tačku kontakta“ za sva svoja pitanja, mogućnost komunikacije na srpskom jeziku, a mogu računati i na brži odziv i terensku podršku ukoliko je ona potrebna.

Prema mišljenju Alana Albulja, direktora firme Extreme, važnost ovog programa se ne ogleda samo u navedenim prednostima koje pruža korisnicima, već i u tome što on predstavlja konkretan pomak ka usvajanju Cloud koncepta na našem tržištu.

O Cloud tehnologijama slušamo već dugo, ali sam koncept nije još uvek sasvim zaživeo kod nas. Pre svega mislim na drugačiji način planiranja nabavke, korišćenja softvera i na iskorišćenje novih mogućnosti koje Cloud pruža u svakodnevnom poslovanju. Ovaj program možda nije veliki, ali je sigurno važan korak u tom pravcu. – kaže g. Albulj.

extreme-csp-predstavljanje-1Cloud Solution Provider status označava da partner, prema Microsoft kriterijumima, poseduje kapacitet da pruži kompletnu uslugu kada je Cloud u pitanju – od odabira paketa, preko finansijske transakcije, pa do podrške pri korišćenju. Kriterijumi, pored ostalog, podrazumevaju i broj zaposlenih, njihove kompetencije i odgovarajuću infrastrukturu.

Važna karakteristika ovog programa je i mogućnost partnera da svoja rešenja izgrađena na Microsoft platformama, kao što su Dynamics CRM i SharePoint, ponude kroz sistem mesečne naplate što će doneti značajnu uštedu malim i srednjim preduzećima koja imaju potrebu za softverskim rešenjima poput eKancelarije, eSekretarice, Dokumentarijuma i eLikvidature.

Da zaključimo…

Plaćanje na mesečnom nivou licence za Microsoft Office365 ima smisla. Jeste malo veća administracija, ali ako imate veću fluktuaciju zaposlenih, ne samo da je korisno, već i isplativo. Mesec za mesec, u prepaid formi, pravi melem za kompanijski cash-flow. Pored O365, tu su i drugi proizvodi, pa čak i operativni sistemi – Windows 10 Enterprise, a uskoro će i serveri biti ponuđeni kroz ovu platformu licenciranja. Takođe, developer-i na Microsoft alatima, dobijaju mogućnost da svoje proizvode ponude kroz ovu platformu. Sve u svemu, zanimljiva promena iz kuhinje Microsoft divizije za licenciranje.

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.