Gospodin ImpreSSum

Kada sam krenuo da radim stalnu rubriku ImpreSSum u okviru emisije „Druga strana računara“ – Noćnog programa Radio Beograda 1, a na ljubazan poziv autora i voditelja emisije, odlučio sam da sve teme i svu priču koju ću pričati u emisiji na neki način dokumentujem. To sam i učinio objavljujući sve teme ovde, na svom personalnom blog u pratnji adekvatnih slika vezanih za temu, ne retko i samih fotografija iz emisija, a uz obavezan audio zapis za sve one koji su propustli uživo emitovanje, a i kao neku trajnu arhivu.

No, i pored objavljivanja svih tema i tekstova ImpreSSum-a ovde na blogu, moja je želja bila da ne baš sve tekstove, ali pažljivo odabran izbor najzanimljivijih tema skupim i objavim u obliku nekakvog štiva. Tako i nastaje projekat pod nazivom: „Gospodin ImpreSSum“.

Gospodin ImpreSSum je radni, a verovatno i zvaničan naziv knjige koju pripremam, a koja će sadržati upravo omaž najzanimljivijih tema i tekstova o kojima sam pričao u proteklih gotovo godinu dana, tj. tačno 40 ImpreSSum-a do sada. Kum je bio gospodin Vladan Nenadić, jedan od autora i voditelja emisije „Druga strana računara“. Tačnije, on je mene prozvao gospodin ImpreSSum, a meni se to učinilo kao idealan naslov za ovu knjigu. Podnaslov knjige je „Almanah 2013/2014“, jer knjiga upravo i jeste godišnjak.

Izbor tema je još uvek u toku, ali treba očekivati negde oko 25 najzanimljivijih tekstova. Izdavač će biti upravo firma „Računajte na računare“  (RnR) koja i autorski realizuje emisiju „Druga strana računara“. Recenziju će raditi jedna od gošći pomenute emisije i moja prijateljica, a od zaintersovanih sponzora zavisi kakvog će formata i tiraža biti knjiga.

Ovim putem pozivam potencijalne sponzore da se uključe u ovaj projekat koji marketinški može imati zaista veliku težinu, ako se svi, prvenstveno ja kao autor, a i svi drugi uključe u ovaj projekat. Pisanje bilo kakvog štiva koje za temu ima informacione tehnologije prilično je nezahvalan posao, zato što se upravo informacione tehnologije razvijaju munjevitom brzinom, tako da svaka knjiga koja ima ovakvu temu ubrzo postaje zastarela. Ipak, ova knjiga ima više arhivski značaj i treba predstavljati legat budućim generacijama. Svetlost dana „Gospodin ImpreSSum“ će ugledati do kraja ove godine.

Zahvaljujem se svima vama koji me pratite i pružate podršku! Veliko HVALA!

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.