Hotel Pulitzer ***** Amsterdam

Krajem decembra 2005.godine obreo sam se u Amsterdam (Holandija), JAT-ovim letom, Belgrade-Amsterdam via Bruxelles. 15. Decembar – pred-Božićna euforija.

Amsterdam – grad kanala. Ali se u ovom tekstu neću baviti Amsterdamom. To je tema nekog narednog članka mojih putopisa. Ovaj članak priča priču o hotelu „Pulitzer“ u kome sam odseo tokom mog boravka u Amsterdam.

Logo Hotel Pulitzer
 [shortlink url=“http://tinyurl.com/4yfet5q“ title=“STARWOOD Hotels & Resorts“]
Hotel Pulitzer ***** Amsterdam NL
Prinsengracht 315-331 · 1016 GZ, Amsterdam · Phone: +31 20 5235235
www.pulitzeramsterdam.com

Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji u Amsterdamu (pogledajte Google Maps), praktično u skoro samom centru grada. Kao i sve zgrade u Amsterdamu, čeono gledano, to je jedna vrlo uska zgrada (kanalski stil, svojstven za Amsterdam). Međutim, kada uđete u sam hotel i uplivate u carstvo katakombi, shvatate da je hotel uzak, a dugačak ceo blok, tako da izlazite na suprotnu stranu bloka.

„Pulitzer“ je luksuzni hotel u lancu britanskog „STARWOOD“-a. Da je reč o britanskom lancu, nekako se oseti na prvi pogled. Čim kročite u hotel, osetićete neki tradicionalno-konzervativni, decentni luksuz.

Moja prva asocijacija pri spomeni ovog hotela jeste LAVIRINT. Zašto lavirint? Budući da je zgrada hotela uska i dugačka, neverovatno je umeće arhitekata da čak 230 soba smeste u ovakvoj zgradi. Dolazak do moje sobe koja je bila neki broj, kao na primer, 331, pravo je umeće. Popnete se liftom do 3. sprata, a zatim skrenete u desni hodnik posle lifta…nastavite pravo, zatim se popnete na dva stepenika, nastavite još 5 metara, a onda oštro skrenete levo… naravno da karikiram, ali nije daleko od istine. Svaki put kada sam odlazio u sobi ili izlazio iz nje, morao sam da obratim pažnju kojim putem idem kako bih isti zapamtio. Posebno što je broj moje sobe, npr.331, a soba do mene nosi oznaku, npr. 376?! Ne razumem!

Druga impresija vezana za hotel „Pulitzer“ je činjenica da nijedna od 230 soba nije ista. Sve sobe, bukvalno SVE sobe, su različite i ne postoje dve iste u hotelu. Impresivn,o zar ne? Svaka soba, kako to opisuje oficijalna Internet prezentacija hotela, predstavlja mali deo holandske istorije i kulture.

Fotografije sobe hotela Pulitzer 5* u kojoj sam ja boravio prilikom svoje posete Amsterdamu.

Pulitzer Bar – divno mesto za opuštanje. Hotel „Pulitzer“ u svom sastavu ima više restorana i barova, ali je meni i mojim prijateljima „Pulitzer Bar“ posebno lepo ostao u sećanju. To je zaista prijatno mesto za opuštanje, druženje, ćaskanje i hedonizam. Pogledajte i sami:

Ja i moji prijatelji u baru hotela Pulitzer 5* Amsterdam.

Hotel „Pulitzer“ je poznat još po nečemu – filmu „Ocean’s Twelve“ (2004) Stivena Soderberga jednim delom je sniman, a i radnja je delimično vezana upravo za ovaj hotel.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

„Oceasn’s 12“  Trailer

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

„Ocean’s 12“ in Amsterdam 2004.

Na kraju, hotel „Pulitzer“ 5* u Amsterdamu, nije ostavio neki posebno visok utisak na mene. Zanimljiv je, luksuzan, ali ne i najbolji hotel u kome sam boravio. Na skali od 1 do 5, visoka četvorka za ovaj hotel.

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.