Hotel Sofitel ***** Munich Bayerpost

U Mihnen odlazim barem jednom godišnje, a dešava se da sam i više puta godišnje u poseti ovoj bavarskoj prestonici. Uglavnom poslovno, uvek odvojim vreme i za malo uživanja u ovoj veoma lepoj zapadno-nemačkoj metropoli.

Pivo, kolenice, kobasice…“sveto trojstvo“ u minhenskim hramovima (pivnicama) prosto je obavezan ritual. I dok na kraju „obreda“ uživamo u nezaobilaznoj „apfelstrudel“ (poznata nemačka pita sa jabukama, sa prelivom od tople vanile i kuglom sladoleda), slažemo se da u sledećoj pivnici moramo na početku naručiti manje bavarskih pereca, da se ne bi smo prejeli i pitamo se: „Zašto se OktobarFEST održava u septembru?“ 😀

Ah, taj Minhen… Kako sam njegov čest gost, odsedao sam zaista u velikom broju hotela, ali jedan moram izdvojiti i postaviti ga na na najviši pijedestal:

SOFITEL Luxury Hotels

Hotel Sofitel 5* Munich Bayerpost

Bayerstrasse 12 , 80335 MUENCHEN,  GERMANY
http://www.sofitel.com/gb/hotel-5413-sofitel-munich-bayerpost/index.shtml

Hotel SOFITEL 5* nalazi se u blizini glavnog železničkog čvora, a nekih 1500 metara od MarienPlatz-a – centra Minhena (pogledajte na Google Maps). Nekada zgrada pošte (BayerPost) danas pročelje luksuznog hotela na čijoj osnovi je dograđen novi deo, tako da hotel sada poseduje 396 soba/apartmana i čak 20 sala za sastanke, što ga čini izvrsnim poslovnim hotelom. Možda bi to samo i bio, jedan od mnogih poslovnih hotela, da nije tako moderno dizajniran u, tzv. „spa“ efektu i sa upravo divnim spa, relaxation i fitness centrom u dnu hotela.

Ja ne bih hteo da zvučim kao oni komentari na „booking.com“-u, pa ću zato svoje impresije podkrepiti fotografijama, zato što jedna fotografija zamenjuje hiljadu reči.

– kliknite na željeni deo fotografije za uvećani prikaz iste –

Da budem iskren, ipak fotografije ne mogu zameniti impresije sa lica mesta. Na samom ulasku u hotel primetiće te da se neverovatno puno polaže na dizajn samog hotela, a da se dizajn temelji na kombinaciji modernih materijala i igri svetala (rasvete). No, pravo otkrovenje i originalnost su sobe. Budući da sam više puta boravio u ovom hotelu, imao sam prilike da odsednem u „classic“, „superior“ i „luxury“ sobama, te u „junior suite“-u.

Kao i svaka hotelska soba, ulazite u malo predsoblje iz koga se na levo ili desno nalazi kupatilo, a pravo nastavljate u svoju sobu. Hmmm… to jeste i nije slučaj sa sobama u Sofitel 5* Hotelu Minich. Tačno je da se kupatilo nalazi sa leve ili desne strane, ali budući da je zid kupatila stakleni i pomičan, imate osećaj da se kupatilo ustvari nalazi u sobi. Sam toalet je tako rešen da on ne izgleda da se nalazi u sred sobe. Kako god, ugođaj je neviđen kada legnete u kadu punu tople kupke u sred svoje sobe, okruženi materijalima kao u kakvom luksuznom spa centru. Ako nemate vremena za ovakvo uživanje, tuš-kabina je rešenje…to je ustvari posebna prostorija obložena kamenom, sa kamenim ispustom u dnu, sjajnom rasvetom, audio ozvučenjem i još sjajnim rešenjem za rasprskivanje vode, tako da kad uđete u ovaj svojevrsni „mini personal spa„, prosto ne želite da ikad izađete odatle. Uostalom, pogledajte fotografije:

– kliknite na fotografiju za uvećani prikaz iste –

Nastavite li u svoju sobu, nailazite na veoma udoban „king-size“ krevet, što je i normalno za hotel ove klase. Zanimljiva je rasveta. Dva ili tri reflektora u uglu sobe, prilično jaka, usmerena ka sredini kreveta koji obasjavaju, tj. nekako naglašavaju snopom ružičasto-ljubičaste i snopom crvenkasto-narandžaste svetlosti ovaj deo sobe.

Odlično i originalno uređen radni deo sobe, a o gomili gedžeta kojim je soba opremljena nije potrebno posebno pisati. Odlična usluga, sjajan „room-service“…Sve u svemu, hotel koji zaista nosi epitet „luxury“.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

„Junior suite“ je duplex apartman veličine 40 kvadratnih metara, smešten na dve etaže. Apartmani se, kao, manje-više, i u svim drugim hotelima nalaze na vrhu hotela u poslednjim spratovima. Ja sam odseo u jednom od njih na 8.-om spratu, ali koji ima ulaz i sa 9.-tog (što ume da bude zgodno, zar ne?). Na donjoj etaži je prostran „living room“ sa odlično uređenim sedećim garniturama, sjajnim materijalima, ukusnim cvetnim aranžmanima, divnom rasvetom, fenomenalnim audio-video sistemima, veoma kvalitetnim mini-barom, itd. Svakako i prostranim kupatilom na ovoj etaži. Na gornjoj etaži, penjući se staklenim stepenicama, dolazi se do otvorene spavaće sobe. Dakle, to je etaža unutar iste sobe, samo na spratu, ograđena niskom staklenom ogradom, tako da sa gornje etaže (spavaće sobe) imate potpuni pregled donje etaže. Na toj istoj etaži nalazi se zavidna garderober-soba i manje kupatilo. Ceo jedan zid „junior suite“-a je u staklu (prozorima), a pošto je duplex,  isti se otvaraju/zatvaraju daljinskom kontrolom, što isto važi i za navlačenje zastora.

Da rezimiram, SOFITEL 5* Munich BayerPost je hotel u kome sam se ja uvek jako lepo osećao i uživao i svim njegovim detaljima. Moram reći da ovo nije finansijski baš najpristupačniji hotel, ali vredi svakog centa. Da se radi o hotelu koji je zaista u vrhu moje liste odličnih hotela, govori i činjenica da se u njegovoj neposrednoj blizini, tačnije, preko puta, nalazi odlična alternativa – Hotel Fleming’s, sa takođe zanimljivim rešenjem kupatila u sobama.

Zaključak – toplo preporučujem ovaj hotel, bez obzira da li ste poslovno u Minhenu, privatno, romantični vikend, itd. – SOFITEL 5* Hotel Munich BayerPost je pravi izbor.


NAPOMENA: Sledeći hotel koji ću posetiti zajedno sa Vama, dragi čitaoče ovih redova, biće moj najomiljeniji, hotel „HILTON“ u Beču. Ako su Vam se svidele moje dosadašnje recenzije, posetite uskoro moj blog.

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.