Pokloni

Inspirisan ovim novogodišnjim praznicima, sedoh da napišem par reči o ovoj temi – POKLONI!

Jel vi volite poklone? Kakvo glupo pitanje, zar ne? Ko ih ne voli?

Ima ljudi koji kažu da mrze poklone! Oni u stvari mrze iznenađenja – „strejtaši“! Vole da sve kontrolišu, sve predvide… Nisu li to, u stvari, nesigurne osobe?

Uzmite, na primer, materijaliste. Oni obožavaju poklone. Što skuplje to bolje… Markirani! Brendirani! …da ih niko nema, pravdajući to originalnošću!

Ja se radujem poklonima! Možda ne umem to uvek da pokažem, ali se veoma radujem poklonima. Svestan sam da sam jako teška osoba, posebno za poklone… I kad dobijem poklon od nekoga, ja se toliko radujem, zato što znam da se ta osoba zaista namučila da izabere poklon za mene. Dovoljno je vreme koje je neko uložio u smišljanju poklona za vas… Zato je zaista, koliko god stereotipno zvučalo, nebitna materijalna vrednost poklona. Tačnije, nijedan poklon nema nikakvu materijalnu vrednost!

Prosto se raznežim kad dobijem poklon, bez obzira da li je on emotivne, prijateljske, poslovne ili bilo koje druge prirode. Zar poklon nije svojevrstan dokaz da je nekome stalo do vas? Zbog toga volim i da poklanjam poklone!

Kod poklanjanja poklona, postoji par stvari koje su, po meni, bitne i na koje treba obratiti pažnju:

  • Poklone koje poklanjam moraju sadržati moju ličnu notu. Time i deo sebe poklanjaš nekome. Zato ne delim poklone ljudima do kojih mi nije stalo!
  • Volim da poklanjam poklone koju imaju neku namenu, a ne samo vrednost uspomene. Priznajem da sam realista!
  • Poklon mora biti lepo upakovan, kakva god da je vrednost tog poklona. Pakovanje poklona predstavlja prvi dodir poklona sa onim kome nešto poklanjate i predstavlja deo iznenađenja.
  • Iznenađenje je deo poklona! Uručite poklon na originalan način, kada ga ta osoba najmanje očekuje!

U životu sam dobijao zaista lepe poklone i veoma retko su to bili pokloni koji mi se nisu sviđali. Volim originalne poklone… Poklone koje nose neku poruku.

Upravo danas sam dobio jedan poklon na kome se nalazila predivna posveta: „Retko čovek u životu stigne da upozna većeg namćora od sebe, a pogotovu da postane prijatelj sa njim. U to ime i u ime dugog prijateljstva!“

Dragi prijatelju, hvala ti veliko! Iskrenost je vrlina koju najviše cenim kod ljudi!

Zbog svih vas kojima je stalo do mene, ovaj članak poklanjam upravo vama! Hvala vam što me trpite ovakvog kakav sam!

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.