Stigao je Windows 10!

Gotovo godinu dana Microsoft najavljuje najnoviju verziju svog operativnog sistema. I evo tog dana „D“ –  29.Jul 2015.godine – svetska premijera najrasprostranjenijeg operativnog sistema na svetu – Windows 10. A u Srbiji…

W10_2972015Ako je sudeći po prilično trapavo organizovanoj promociji upravo 29.Jula u tržnom centru „Ušće“ u Beogradu, dobili smo još jedan „pokušaj“ operativnog sistema. Posebno čudi to što je Microsoft upravo američka kompanija, a Amerikanci su poznati kao neverovatno dobri organizatori ovakvih skupova – možda i najbolji u svetu. Promovisanje novog operativnog sistema koji u prvom delu dana ne možete da probate na kompanijskom promotivnom setu u najvećem tržnom centru u državi (zato što još uvek nije „upgrade“-ovan na laptopove i „tablet“ računare postavljene za tu namenu), uz deljenje skromnog i marketinški neinventivnog flajera ne preterano obaveštene promoterke kao utešan odgovor, te popodnevno oficijalno „druženje“ sa posetiocima, zvanim i nezvanim, koji se tiskaju na setu kako bi možda čuli govornike, a koji u velikom tržnom centru punom posetioca i žamora pokušavaju neozvučeni nešto reći posetiocima izgleda kao tipična balkanska priča uz tradicionalnu srpsku uzrečicu („jeb. ga!“) i sleganje ramenima. Ipak, Windows 10 se konačno „nadogradio“, te je jedan posetioc pomenutog druženja u tržnom centru „Ušće“ šeretski prokomentarisao da novi Windows 10 radi samo posle 17h! 🙂

Windows-10-u-srbijiNa sreću, nije tako. Windows 10 je ozbiljan operativni sistem koji je dugo i i ozbiljno pripreman i koji nam donosi pregršt revolucionarnih novina. Jedan operativni sistem za sve platforme, povratak „start“ menija, novi način „upgrade“-a, multi – desktop, obećavajući novi „browser“ – EDGE,  sve intelegentnija „Cortana“ – digitalni asistent, samo su neke od novina. Sam vizuelni ugođaj, koji donosi Windows 10 na krilima idejnog rešenja već primenjenog u Microsoft Office 2013 poslovnom paketu je ugodan i funkcionalan.

29. Jul je dan koji označava početak distribucije novog Windows 10, ali imajući u vidu broj korisnika ovog operativnog sistema, treba imati strpljenja i sačekati vaš red za „upgrade“. Isto važi i za novi hardver koji će se uskoro ponuditi sa novim Windows-om.

I na kraju, bez obzira na manji propust u prvoj promociji Windows 10 operativnog sistema u Srbiji, ne sumnjam da će u narednim danima Microsoft Srbija na mnogo bolji način promovisati ovu definitivnu najveću inovaciju u IT svetu ove godine.

Print Friendly, PDF & Email

#W101010

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.